Derfor Bør Du Ha Flere Kredittkort

Cashback kommer overraskende nok fra et engelsk begrep og henspeiler på det faktum at du faktisk får penger igjen for å bruke kort av denne typen. Til sist må vi også nevne Statoil sitt bensinkort «Vanlige» kunder får en rabatt på 30 øre per liter drivstoff, men dersom du holder deg lojal og tanker mer enn 2500 liter på et kalenderår (208 liter i måneden) hos kjeden, så øker de bonusen til 40 øre. Shell Mastercard gir deg 30 øre i rabatt på bensin hos Shell og 1 % i rabatt på alt annet du kjøper uansett butikk.

Maksimal rabatt på Esso-stasjoner, på andre stasjoner er rabatten kr 0,53 med en årlig besparelse på kr 741. Maksimal rabatt på Statoil-stasjoner (gjelder også på Best-stasjoner og 1-2-3 automatanlegg.), på andre stasjoner er rabatten kr 0,44 med en årlig besparelse på kr 609. Når du skal reise er det ikke uvanlig å måtte betale inn penger på forhånd til hotell, flyselskap og andre steder. Skulle uhellet inntreffe ved at man blir syk eller hindret fra å reise kan man fort tape titusenvis av kroner. Er du ofte på reise og leiger bil vil det lønne seg å teikne ei forsikring som dekkjer eigendelen din dersom uhellet er ute! I tillegg får du også 30 øre rabatt per liter drivstoff på alle Esso-stasjoner.

Mange feriedestinasjoner har mange lommetyver, og det er veldig kjekt å ha et kredittkort klart dersom man blir frastjålet det vanlige bankkortet. Når du handler på internett er det uten tvil lurt å betale med et kredittkort fremfor et vanlig bankkort. Dette er fordi norske lover har bestemt at alle kjøp gjort med kredittkort skal beskyttes av finansavtalelovens § 54b. Så om man bruker mye bensin kan det være snakk om ganske mye penger man sparer ved å bruke et bensinkort.

Førstnevnte refererer til at selgeren fjerner en del av kostnaden i det du betaler for deg, mens cashback er noe du får av kredittkortselskapet og ikke av selgeren. Dette ble så populært at flere norske selskaper kastet seg på bølgen, og i dag er det nesten en selvfølge at nordmenn får cashback ved kjøp av visse varer (les mer om cashback Slik fungerer cashback ).

En av lokkemiddelene som blir benyttet for å få deg til å bytte bank eller utsteder av kredittkort, er å gi rabatt på noe de fleste forbrukere i Norge benytter så og si hver eneste dag, nemlig drivstoff. For å benytte disse på en økonomisk smart måte, så søker du om et bensinkort fra for eksempel 365 Direkte eller Visakortet Flexi Visa fra Santander Consumer Group. Dette er et kredittkort som har gjort seg svært populært blant nordmenn for sine varierte bonuser.

Kanskje vil du begynne med det, etter å ha lest denne artikkelen, som skal ta for seg hvordan cashback og kredittkort fungerer, og hva konseptet egentlig dreier seg om. Cashback stammer fra amerikanske kortselskaper, og ble brått populært når det ble innført tidlig på 2000-tallet. Direkte oversatt betyr ordet «penger tilbake», og det er i praksis det som skjer når du handler med et kredittkort som har cashback. Hver gang du drar et bank- eller kredittkort i en butikk eller i netthandelen, så skal kortselskapet ha sin andel av kaka. Hver og en av de store bensinstasjonkjedene har sine egne kredittkort som gir deg cashback på drivstoff, med bonuser som variere fra 20 til 40 øre.


Written by Cole in misc on Mon 01 February 2016.