Og Kredittkort

Vi har inntatt 2013, og derfor vil vi presentere de to beste kredittkortene du finner på det norske markedet. Nesten 4 % penger igjen på stort sett alt som blir handlet med kortet, klær, møbler og bensin pluss masse andre fordeler! Ikke kom her å si at kredittkort bare er styggedom og dumt, for nesten 1000 kroner er spart opp hittils i år uten å gjøre noe mer enn å bare betale med kortet mitt! Hovedregelen er her at jo mer man kjøper med sitt kredittkort med fordelsprogram, jo større rabatt, bonus eller cashback får korteier. Cashback er opprinnelig et amerikansk uttrykk som rett og slett betyr «penger tilbake». Esso MasterCard har en samarbeidsavtale med Esso Norge AS, og korteier får 30 øre rabatt pr. liter drivstoff i cashback fra kortutsteder.

Du får blant annet 35 øre cashback på hver liter du fyller hos alle Esso-stasjoner samt rabatter på klesbutikker som Cappahl. Her får du også cashback i form av poeng som kan brukes på deres nettbutikk, I motsetning til for eksempel Coop-kortet kan ikke disse pengene tas ut, men nettbutikken er blant de bredeste av sin sort i Norge og man vil alltid finne noe man har bruk for. Med Shell MasterCard kredittkort får du gode bonuser på bensin hos alle Shell bensinstasjoner (40 øre/l pr. 30.01.2012) samt 1% bonus på alt annet du handler med kredittkortet.

Dersom du for eksempel har et kredittkort som gir deg 1% Cashback på alle varer; vil det si at du får 1 kr i Cashback på et kjøp av en vare til 100 kr. I tabellen over har du mulighet til å sammenligne alle kort som gir deg cashback. Gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring er nok den mest vanlige måten å spare penger på ved å ha kredittkort.

Billigere overnatting hos Rica er noe av det som gjør at 365Privat blir kåret til beste kredittkort 2013. I tillegg til 10 % rabatt på overnattinger hos Rica får man også sen utsjekking på forespørsel. Et annet moment som er med på å dra 365Privat helt til toppen i kåringen av beste kredittkort 2013 er den gode avtalen man får på strøm hos Ustekveikja Energi. Diners Club ble grunnlagt i 1949 og ble med det den første uavhengige leverandøren av kredittkort i verden! Diners Club er da kombinert med Mastercard også den mest brukte kredittkort i verden.

Bruk av kredittkort egner seg spesielt godt ved bruk i utlandet, og ved betaling av større kjøp. En bestemmelse i finansavtaleloven (paragraf 54 bokstav b) gir deg nemlig bedre rettigheter ved bruk av kredittkort. Skandiabanken Kredittkort: 10 prosent tilbakebetalt fra kjøp hos utvalgte restauranter, hotell, Sixt leiebil og nettbutikker. Du får 1 prosent rabatt på alt du kjøper på alle bensinstasjoner og i dagligvarebutikker tilknyttet Visa (2% hos Shell). Eller du kan velge å få 3 prosent i rabatt i elektronikkbutikker, i sko- og klesbutikker eller sportsbutikker.

I skrivende stund er det ingen andre norske kredittkort som kan matche drivstoffrabatten fra 365Privat MasterCard! På alle andre kjøp - unntatt konkurrerende dagligvarekjeder i Norge - får du 1 prosent rabatt. Bruker kun kredittkort når jeg handler og får mellom 1-10% cashback på alle kjøp. Når du skal vurdere hvilket kredittkort som er best for deg, må du tenke litt over hvorfor du vil bestille et kort. Derfor er ikke: Kredittkort best i test ; et bevis på noe annet enn at dette kredittkortet gjorde det bra i den spesifikke testen. Gjennom kredittkort tar du opp lån, og beslutninger omkring dette bør ikke være forhastet.

Utsteder EnterCard var den første aktøren på det norske markedet som introduserte cashback i større skala med konseptet Remember Rewards. Utover Remember Rewards får du også 10% rabatt på utvalgte restauranter og hoteller, samt hos Sixt bilutleie. Hvis du holder god oversikt og er påpasselig med å unngå alle rentekostnader, er imidlertid de fleste kredittkort gratis - og ikke minst svært praktisk. Hvis du derimot lever på sparebluss uten reserver, sånn at hele økonomien din går i null minst en gang hver måned, bør du styre unna.


Written by Cole in misc on Mon 01 February 2016.